Gruhonjić: RTV kao pastorčad

Predsednik DNV Dinko Gruhonjić kaže da je tačno da RTV Vojvodine ima malu gledanost, ali da nije problem u rukovodstvu, već u u očajnim uslovima rada.

Izvor: B92

Utorak, 12.04.2011.

07:13

Default images

Podsetimo, nedavno je smenjeno kompletno rukovodstvo Radio-televizije Vojvodine.

Upravni odbor je svoju odluku o smeni rukovodstva RTV Vojvodine obrazložio lošim rezultatima gledanosti i slušanosti, jer smatra da su građani u Vojvodini zaslužili bolji program za svoj novac.

Smenjeni su generalni direktor RTV Vojvodine Blažo Popović, direktor Televizije Aleksandar Dotlić, glavni urednik Televizije Ljubiša Nikolin i glavni urednik Radija Radovan Balać. Oni će ostati na položaju do izbora novog rukovodstva, kao vršioci dužnosti.

Predsednik Društva novinara Vojvodine Dinko Gruhonjić kaže da je tačno da RTV Vojvodine ima malu gledanost, ali da nije problem u rukovodstvu kuće, već u tome što radi u očajnim uslovima.

Gruhonjić podseća da je zgrada te televizije potpuno uništena u bombardovanju 1999. godine. Čisto sumnja da će neko novo rukovodstvo moći da promeni stvari, a odluku o smeni smatra i političkom, jer se bliže izbori.

"I čak da dovedete mađioničara u sadašnjim uslovima vrlo je teško očekivati da može da se takmiči i sa Javnim servisom i sa komercijalnim televizijama. Priča se neće promeniti sve dok država bude tretirala Radio-televiziju Vojvodine kao pastorčad. Nemam nikakve dokaze da iza ovih smena stoji politika, ali sa obzirom na to da je demokratija u Srbiji vrlo krhka, izražavam bojazan da je u pitanju politička predizborna kombinatorika", kaže Gruhonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: