Mubarak u bolnici zbog srčane kapi

Bivši predsednik Egipta Hosni Mubarak imao je srčani napad tokom ispitivanja, zbog čega je prebačen u bolnicu u Šarm el Šeiku, javljaju egipatski mediji.

Izvor: B92

Utorak, 12.04.2011.

21:29

Default images

Zvanična egipatska televizija, koja je objavila vest, nije navela detalje o ispitivanju Mubaraka (82), niti gde se ispitivanje odvijalo.

Prethodno su bezbednosni izvori rekli da je Mubarak, koji se nalazi u kućnom pritvoru u Šarm el Šeiku od kada je podneo ostavku pod pritiskom narodne pobune 11. februara, primljen u bolnicu u tom egipatskom letovalištu.

Ti izvori nisu naveli razlog zbog kojih je bivši predsednik odveden u bolnicu.

Egipatski sud je u nedelju najavio da će Mubarak i njegova dva sina Ala i Gamal biti pozvani na ispitivanje u vezi navoda o zloupotrebi javnih sredstava i upotrebi nasilja tokom antivladinih demonstracija u januaru i februaru tokom kojih je poginulo oko 800 ljudi.

Direktor bolnice Mohamed Fatalah rekao je, na pitanje o Mubarakovom stanju, da je "manje-više" stabilno.

Mubarak je prošle godine u Nemačkoj operisao žuč i polip na dvanaestopalačnom crevu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: