Bajec i Milosavljević oprečno o KCS

Direktor Kliničkog centra i bivši ministar zdravlja međusobno se optužuju zbog kašnjenja u obnovi Kliničkog centra Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 12.04.2011.

21:03

Default images

Zgrada poliklinike Kliničkog centra Srbije bezbedna je i stabilna, tvrdi direktor ove ustanove Đorđe Bajec. Ipak, mediji već danima spekulišu da li će rekonstrukcija ugroziti postojeće objekte.

Problem je, međutim, što nije poznato kada će uopšte početi renoviranje najvećeg zdravstvenog centra, iako je Evropska investiciona banka odobrila kredit za to još 2008. godine.

Direktor Đorđe Bajec i bivši ministar zdravlja Tomica Milosavljević međusobno prebacuju odgovornost za kašnjenje ovog projekta vrednog sto miliona evra.

Bajec: Kolegijum direktora nije ni konsultovan

Rekonstrukcija, međutim, nikako da počne iako je završetak radova najavljen do kraja 2012. godine, pa se u međuvremenu postavilo pitanje koliko je uopšte bezbedan postojeći projekat rekonstrukcije.
Ðorðe Bajec (Beta)
Ipak, povodom spekulacija u javnosti o građevinskom stanju najvećeg zdravstvenog centra u zemlji, prvi čovek te ustanove - direktor Đorđe Bajec - poručio je da su svi pacijenti koji se leče u Kliničkom centru Srbije bezbedni.

Bajec tvrdi i da Kolegijum direktora Kliničkog centra ni u jednom trenutku nije konsultovan o tehničkim pitanjima, niti je bio upućen u to kako se raspolagalo sredstvima za finansiranje rekonstrukcije.

"Mi nismo znali, i ne znamo ni ovog trenutka tačno odakle se crpu finansije za rekonstrukciju Kliničkog centra", kaže Bajec.

"Mi ne znamo ni u kakvom su stanju naši objekti, naša tehnička služba čak i ne ulazi u to", naveo je Bajec.

"Mi nismo stručni, već to radi Jedinica za implementaciju Ministarstva zdravlja", objasnio je direktor Kliničkog centra Srbije.

Tomica Milosavljević: Svi su radili na projektu

Kada je kredit odobren i povučen, ministar zdravlja je bio Tomica Milosavljević.
Tomica Milosavljeviæ (FoNet, arhiva)
On kao jedan od najvećih uspeha postignutih u vreme svog mandata ističe upravo dobijanje kredita i projekat rekonstrukcije Kliničkog centra Srbije.

Bivši ministar Tomica Milosavljević tvrdi i da su na izradi idejnog rešenja projekta radili svi, pa i direktori Kliničkog centra Srbije.

"Svaki direktor Kliničkog centra imao je veoma važnu ulogu i rezultat je bio da su svi direktori KC, potvrđujući svoje idejne projekte, doprineli da se taj projekat privede kraju", kaže Milosavljević.

U okviru istog projekta, Evropska investiciona banka odobrila je dodatnih sto miliona evra kredita za rekonstrukciju kliničkih centara u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu. Za sada je samo Novi Sad dobio Urgentni centar, dok radovi u ostalim gradovima još nisu počeli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: