DSS tužio Cvetkovića za zloupotrebe

DSS podneo krivične prijave protiv Mirka Cvetkovića i Diane Dragutinović, zbog zloupotrebe službenog položaja.

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.04.2011.

17:54

Default images

Krivičnu prijavu tužilaštvu u Valjevu podneo je u ime DSS-a, predsednik Gradskog odbora te stranke Goran Lučić.

Premijer Mirko Cvetković i bivša ministarka finansija Diana Dragutinović su, prema tvrdnjama DSS-a, pri predlaganju i donošenju Zakona o budžetu za 2009, 2010. i 2011, prekršili odredbe Zakona o finansiranju i tako oštetili budžete mnogih lokalnih samouprava u Srbiji, uključujući i Valjevo.

Samo grad Valjevo u 2009. godini trebalo je po osnovu tog zakona da dobije više od 445 miliona dinara, a dobio je jedva oko 300 miliona dinara. Kada bi se obračunao "zakinuti iznos" za ceo ovaj period, to bi iznosilo čak 500 miliona dinara, objašnjava Lučić.

"Sve je ovo uticalo na normalno funkcionisanje naše gradske samouprave u izvršavanju obaveza u oblasti dečje i socijalne zaštite, osnovnog obrazovanja, a drastično je usporen i razvoj investiranja u lokalnu infrastrukturu, a samim tim, i kvalitet života naših građana, rekao je on.

Lučić je dodao da ovu krivičnu prijavu ne treba shvatiti kao neki atak na Vladu Srbije i ostale državne organe, već da je to obaveza svakog odbornika u Gradskoj skupštini i građanina da ukaže na ove probleme.

Lučić, koji je i predsednik Skupštine grada Valjeva, upoznao je sa sadržajem ovih krivičnih prijava i gradonačelnika Valjeva Zorana Jakovljevića i članove Gradskog veća, kao i javnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: