Jovanović traži sastanak o izborima

Lider LDP Čedomir Jovanović najavio je da će od predsednice Skupštine tražiti organizovanje konsultacija parlamentarnih stranaka o datumu izbora.

Izvor: Beta

Utorak, 12.04.2011.

15:11

Default images

On je dodao da bi na sastanku trebalo i definisati redosled poteza na putu Srbije ka EU.

Jovanović je rekao da je potrebno "vratiti politiku" u Skupštinu i tu ponuditi odgovore na najvažnija politička pitanja u konfuziji koju su pokrenule "bezidejne partije" – DS i SNS.

"Nikolićeva opčinjenost Tadićevim kanabetom nije put za nalaženje odgovora na krizu u društvu, niti je Tadićevo pozivanje na zaštitu pravnog poretka ono što on, kao predsednik, mora i treba da ponudi društvu u trenutku kada je ono na kolenima", kazao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, od tog "političkog obaranja ruku" i "fingiranih sukoba" o terminu izbora koji će biti onda kada oni mogu da se organizuju - a to je krajem ove godine, mnogo je važnije pitanje politika sa kojima će stranke izaći pred građane.

Jovanović smatra da je neprihvatljivo dalje kompromitovanje evropske ideje u Srbiji i "skrivanje iza kandidature" za prijem u EU koja, naveo je, ne može biti izgovor za nedostatak politike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: