Predsednik Jemena: Idem, ali 2013.

Predsednik Jemena Ali Abdulah Saleh pozdravio je predlog arapskih zemalja za okončanje političke krize u toj zemlji, ali ne želi da podnese ostavku pre 2013.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.04.2011.

19:23

Default images

Naime, planom se predviđa ostavka Saleha, ali je on poručio da će to učiniti tek po isteku mandata 2013. godine.

Demonstranti u Jemenu još ranije su odbacili takvu ponudu Saleha tražeći od njega da odmah napusti predsedničku funkciju.

Predlog za rešenje krize u Jemenu ponudilo je zajednički šest arapskih zemalja iz Golfskog zaliva: Saudijska Arabija, Oman, Bahrein, Katar, Kuvajt i Ujedinjeni Arapski Emirati.

U tom predlogu nije postavljen nikakav vremenski okvir u kojem bi aktuelni predsednik svoju vlast preneo na svog zamenika. Predložena je međutim puna zaštita za Saleha i njegovu porodicu, što je takođe neprihvatljivo za njegove protivnike.

Saleh vlada Jemenom 32 godine. On je jedan od ključnih američkih saveznika na Bliskom istoku u borbi protiv Al Kaide. Demonstracije protiv jemenskog predsednika traju već dva meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: