"Cesna" zakačila električne vodove

Avion "cesna 172", koji se srušio u Mrčajevcima, zakačio je električne vodove pre udara u tlo. Identifikovana i četvrta žrtva nesreće.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.04.2011.

19:41

Default images

Avion je neposredno pre udesa leteo na visini od 50 metara, a pre pada je zakačio električne vodove, navodi se u izveštaju nadležne komisije Direktorata za civilno vazduhoplovstvo.

"Prema izjavama očevidaca, neposredno pre udesa avion je leteo u pravcu zapada, paralelno s magistralnim putem Kraljevo - Čačak, na visini oko 50 metara", navedeno je u izveštaju.

"U kritičnom trenutku avion se nagnuo u desnu stranu i počeo da gubi visinu, a zatim je pod velikim uglom poniranja udario u niskonaponske električne vodove, a potom u tle", dodaje se u izveštaju.

"Nakon udara došlo je do požara i dve eksplozije, a požar je ubrzo ugašen intervencijom okupljenih meštana", navodi se u izveštaju dostavljenom Tanjugu.

Pored pilota, u letelici su bila još tri putnika, a taj avion je poleteo s letelišta "Preljina" i "za sada nema preciznih podataka o vremenu poletanja i ruti kojom je avion leteo".

Iz za sada nepoznatih razloga taj avion je pao juče oko 14 sati nedaleko od centra naselja Mrčajevci i zapalio se, a poginule su četiri osobe koje su bile u letelici.

Goran Ivanković četvrta žrtva

Goran Ivanković (34) iz Čačka, četvrta je žrtva avionskog udesa u Mrčajevcima, potvrdila je prethodno danas Tanjugu njegova porodica.

Život su izgubili i pilot "cesne 172" Milun Vukolić (59) iz Arilja i njegovi saputnici Dragutin Đoren (37) i Borislav Ilić (49), obojica iz Mrčajevaca.

Istražni organi još nisu izdali zvanično saopštenje, a istražni sudija Višeg suda u Čačku naložio je obdukciju tela izvučenih sinoć iz olupine izgorele letelice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: