Nikolić: Na ulici, makar me hapsili

Lider SNS-a Tomislav Nikolić odbacuje optužbe demokrata da ruši pravni poredak i kaže da će na mitingu 16. aprila biti na čelu kolone, makar ga uhapsili.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.04.2011.

16:31

Default images

Pred subotnji miting naprednjaka, i iz vlasti i iz opozicije stižu sve oštrije izjave.

Demokratska stranka optužila je Srpsku naprednu stranku za rušenje pravnog poretka. Naprednjaci odbacuju optužbe i navode da iz DS-a govori panika zbog narodnog nezadovoljstva.

Želja mu je da sruši vlasti, a ne pravni poredak. Lider SNS-a Tomislav Nikolić odbacuje optužbe DS-a da zapaljivim izjavama ugrožava pravni poredak. Stranka koju vodi, kaže, nikada ne bi uradila nešto protiv interesa zemlje.

Optužbu demokrata da krši pravni poredak Tomislav Nikolić tumači kao najavu vlasti da će, kako kaže, biti gruba prema naprednjacima, ali to njega ne plaši. Kako kaže, na mitingu 16. aprila biće na čelu kolone, makar ga vlast uhapsila.

"Biću prvi na čelu kolone koja će šetati ulicama Beograda. Ja sam navikao da me vlast hapsi", kaže Nikolić.

Demokrate navode da stranka koja se zalaže sa evropske standarde mora prvo da poštuje zakone svoje zemlje. Potpredsednica DS-a Jelena Trivan kaže za B92 da su izbori u svakoj zemlji uređeni Ustavom i zakonima i zahtev naprednjaka shvata kao pretnju.

Ona poručuje da su demokrate otvorene za razgovore u svim pitanjima, ali da ne zna u kojoj se zemlji izbori raspisuju pogodbom i putem medija.

Poruku Nikolića da će predvoditi kolonu na mitingu makar bio uhapšen, Jelena Trivan ocenjuje kao demagogiju i patetiku.

Uprkos svemu, naprednjaci, prema rečima Nikolića, očekuju da će do 16. aprila ipak dobiti odgovor na zahtev za raspisivanjem izbora.

Nikolić je uveren da će do subote razgovarati sa Borisom Tadićem. Tadićeva je obaveza da razgovara sa opozicijom makar da kaže da ne pristaje da izbori budu 18. decembra, kaže lider naprednjaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: