LDP: Potreban veliki preokret

Lider LDP Čedomir Jovanović ocenio je da Srbija plaća cenu populističke politike bežanja od reformi i da je i u politici i u ekonomiji potreban veliki preokret.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.04.2011.

15:36

Default images

Kako je ocenio, ubrzano zaostajanje za susedima nije rezultat zle sudbine, već nespremnosti većine stranaka, ali i drugih elita, da okrenu zemlju modernizaciji.

On je naveo da treba odustati od pokušaja da se građanima i privredi, umesto preokreta, nudi iluzija da će dobijanjem kandidature za EU problemi odjednom nestati.

"Naša inflacija je 20 puta veća od crnogorske, 10 puta viša od one u Hrvatskoj i tri puta izraženija nego u Albaniji. Stopa nezaposlenosti je dvostruko veća i od Hrvatske i od Crne Gore", ukazao je predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović.

On je ocenio i da ekonomija Srbije ima šansu da bude makar na nivou država u regionu, ali da je za to potrebno donošenje bar dela političkih odluka koje su te zemlje davno donele.

Jovanović je naveo da su privlačenje investicija, brza privatizacija, ulazak u NATO, jačanje konkurencije, razvoj tržišta i razbijanje monopola, transformacija i zavođenje reda u javnim preduzećima - ključne odrednice platforme "Dogovor za preokret" sa kojima LDP izlazi na predstojeće izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: