Priština privatizuje "Trepču"?

Vlasti u Prištini nameravaju da privatuzuje metalurški kombinat "Trepča", po sistemu javno-privatnog partnerstva i davanja koncesija,piše prištinska štampa.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 10.04.2011.

13:24

Default images

Sistem privatizacije bi bio isti kao što je urađeno sa aerodromom Priština, davanjem koncesije na 20 godina, piše "Koha ditore".

Član Upravnog odbora Agencije za privatizaciju (KPA), Naser Osmani, izjavio je da je potrebna koordinacija među institucijama o pitanju privatizacije ovog preduzeća.

"Trebalo bi da dođe do harmonizacije između strana u ovom procesu. Zakon o 'Trepči' treba da reguliše pitanje koje treba postaviti KPA", rekao je Osmani.

Prema planu privremene pokrajinske vlade, očekuje se restrukturiranje rudarskog sektora u obliku da bude atraktivan za domaće i međunarodne investitore.

"Cilj Vlade Kosova je da se brzo razvije i moćan rudarski sektor preko privatnih ulaganja u formi javno-privatnog partnerstva i koncesija", navodi se u njenom programu za period od 2011 do 2014. godine.

Kapaciteti kombinata "Trepča" su locirani u južnom i severnom delu Kosovske Mitrovice, gradu podeljenom između Albanaca i Srba posle ulaska medunarodnih kosovskih snaga u pokrajinu u junu 1999.

Pravo na ovaj kombinat polaže i Vlada Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: