Radisav Rodić priznao krivicu

Viši sud u Beogradu je prihvatio sporazum o priznanju krivice koji je sa tužilaštvom sklopio pokretač listova "Kurir" i "Glas javnosti" Radisav Rodić.

Izvor: Beta

Utorak, 05.04.2011.

15:34

Default images

Rodić će u zamenu za priznanje krivice biti osuđen na dve godine zatvora i isplatiti 49 miliona dinara oštećenoj "Komercijalnoj banci".

"Sve mi je jasno", kratko je rekao Rodić na ročištu po sporazumu o priznanju krivice, koji je sa tužilaštvom sklopio 24. marta, a danas se odrekao prava na suđenje i prava da uloži žalbu.

Rodiću će, po sporazumu, biti izrečena i mera zabrane obavljanja delatnosti u periodu od šest godina, a tužilaštvo je odustalo od ostalih optužbi protiv Rodića.

Sudija Aleksandar Trešnjev rekao je da će, ako se "Komercijalna banka" ne bude žalila na rešenje suda o prihvatanju sporazuma, ročište na kojem će biti izrečena presuda najverovatnije zakazati sledeće nedelje, a na tom ročištu biće saopštena i odluka suda o predlogu odbrane da Rodiću bude ukinut pritvor.

Rodić je optužen da "Komercijalnoj banci" nije vratio kredit od 22 miliona dinara.

Rodić je priznao krivično delo produžene zloupotrebe službenog položaja.

Postupak protiv Rodića ranije je razdvojen od postupka protiv drugooptuženog Vekomira Joksimovića.

Rodić, koji je u pritvoru od hapšenja 27. oktobra 2009. godine, i Vekomir Joksimović, optuženi su da su korišćenjem lažne dokumentacije podigli kredit od 22 miliona dinara kod Komercijalne banke, koji nisu vratili.

Policija je u januaru 2010. godine podnela dopunu krivične prijave protiv Rodića i još troje osumnjičenih da su oštetili budžet Srbije i više preduzeća i banaka za gotovo milijardu dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: