Gbagbo se povlači s vlasti?

Bivši predsednik Obale Slonovače Loran Gbagbo predao se večeras i zatražio zaštitu Ujedinjenih nacija, preneo Rojters, međutim u UN kažu da pregovori još traju.

Izvor: Tanjug

Utorak, 05.04.2011.

20:19

Default images

On je izgubio na novembarskim izborima i odbijao da ustupi vlast novoizabranom predsedniku.

Neimenovani zvaničnik UN je Rojtersu izjavio da se pregovori sa Gbagboom nastavljaju. Britanska agencija je, pozivajući se na dokument UN, ranije objavila da se Gbagbo predao.

Istovremeno, kancelarija francuskog predsednika Nikole Sarkozija saopštila je da pregovori još traju i da Gbagbo nije predao, javio je AFP.

Gbagbo je danas počeo pregovore o odlasku s vlasti. On je izgubio na predsedničkim izborima u novembru prošle godine, ali odbija da preda vlast.

Prema ranijim izveštajima, Gbagbo se bio zabarikadirao u bunkeru svoje rezidencije u Abiždanu, koju su zauzele snage koje podržavaju demokratski izabranog predsednika Alasana Uataru.

Uatarine snage, koje su protekle sedmice pokrenule ofanzivu i preuzele kontrolu nad većim delom zemlje, uspele su danas uz pomoć međunarodnih snaga da uđu i u centar Abidžana i probiju se do Gbagbove rezidencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: