Studenti "propitivali" poslanike

Studenti beogradskog, novosadskog i niškog univerziteta razgovarali su s poslanicima republičkog parlamenta.

Izvor: B92

Utorak, 05.04.2011.

19:40

Default images

Studenti su poslanike "propitivali" o bezbednosnoj politici Srbije, eventualnom članstvu u NATO-u i odnosima sa Rusijom i Kinom.

Poslanik Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor, odgovarajuća na pitanja studenata u Domu Narodne skupštine, rekao je da se ta stranka zalaže za članstvo Srbije u EU i NATO-u.

Pastor je naveo da su mnoge zemlje u okruženju koje su ušle u EU ili su na pragu ujedno i članice Alijanse i da Srbija ne treba da bude izuzetak.

Na pitanje studenata da li bi eventualno članstvo Srbije u NATO-u moglo uticati na investicije Rusije i Kine u Srbiju, Pastor je odgovorio da članstvo u toj alijansi ni u političkom ni u ekonomskom smilsu ne može da utiče na odnose sa Kinom i Rusijom.

Poslanik Demokratske stranke Srbije Nikola Lazić je, međutim, rekao da Srbija nema jasnu spoljnopolitičku strategiju, a da je članstvo u Partnerstvu za mir dovoljan nivo integracije, kao i to što Skupština Srbije ima delegaciju u Parlamentarnoj skupštini NATO-a.

"Ispitivanje" poslanika organizovao je Centar za društveni dijalog i regionalne inicijative, za polaznike kursa "Institut studentskog pitanja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: