Dvoje mrtvih u eksploziji bombe

Bivši pripadnik žandarmerije Vladica Maksimović aktivirao dve bombe na autobuskoj stanici u mestu Duboko kraj Jagodine i usmrtio sebe i bivšu nevenčanu suprugu.

Izvor: Beta

Sreda, 23.03.2011.

15:28

Default images

U eksploziji su povređene i dve osobe, od kojih je jedna starija žena u teškom stanju.

Kako su očevici preneli policiji, Vladica Maksimović sačekao je Snežanu Bogdanović, koja se gradskim autobusom vraćala iz Jagodine, na stanici i pozvao je da uđe u njegov auto.

Nakon toga, kažu u policiji, čula se prva eksplozija od koje je povređena meštanka sela Duboko Sevdalina Andrejić, a zatim i druga od koje su smrtno stradali Maksimović i Bogdanovićeva, dok je Staniša Andrejić, Sevdalinin suprug, teško ranjen.

S obzirom na nasilno ponašanje Maksimovića koji je više puta pretio nevenčanoj supruzi, meštani sela Duboko, ali i Snežanin otac Dragiša Bogdanović, kažu da se moglo pretpostaviti da bi do ovakve tragedije moglo doći.

Načelnik Policijske uprave u Jagodini Dragan Obradović kaže da je Vladica Maksimović više puta privođen zbog ugrožavanja sigurnosti u porodici i nelegalnog posedovanja oružja, kao i da je prošle godine zbog ovakvog ponašanja ostao bez posla.

Maksimović je 15. marta izašao iz pritvora u kome je bio od oktobra prošle godine zbog ugrožavanja sigurnosti u porodici.

Kako B92 saznaje u Opštoj bolnici u Jagodini, Sevdalina i Staniša Andrejić, povređeni u ovoj nesreći, nakon što su primili potrebne količine krvi, prebačeni su na dalje lečenje na Vojno-medicinsku akademiju u Beogradu i nisu u životnoj opasnosti.

Vladica Maksimović rođen je 1969. godine u Prištini. Otac je troje dece, od kojih je jedno, staro osam godina, iz veze sa nastradalom Snežanom Bogdanov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: