Petrović: Zabrana izvoza ostaje

Vlada još razmatra meru zabrane izvoza pšeničnog brašna, a privremena zabrana izvoza žita ostaje na snazi, rekao je ministar trgovine Dušan Petrović.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.03.2011.

15:25

Default images

"Razmatramo sve aspekte oko izvoza brašna, videćemo da li je moguće da izađemo u susret kako našim mlinarima, tako i kupcima koje oni imaju u regionu", dodao je.

On je podsetio da je Vlada Srbije prošle nedelje donela "dosta oštru meru" zabrane izvoza pšenice i brašna zbog toga "što su bilansi zemlje takvi da smo nažalost morali to da uradimo".

"Mi ćemo se starati o privredi i interesima naših suseda i drugih zemalja u koje se brašno izvozi, ali svako ko u ovoj zemlji živi i plaća porez je prva briga vlade i Ministarstva koje ja vodim", rekao je ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović.

On je dodao da su građani Srbije „vladi najvažniji“ i dodao da se sve primedbe koje je vlada dobila na tu meru "vrlo pažljivo izučavaju".

"Svaki legitiman interes, koji ne ugrožava interes građana Srbije će biti zaštićen", rekao je Petrović.

Petrović je podsetio da je od prošle žetve iz Srbije umesto planiranih 500.000 tona pšenice izvezeno oko 650.000 tona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: