Blogeri B92: 1000 ždralova za Japan

U nedelju 20. marta u 14 h, u Domu omladine u Beogradu, blogeri sajta B92 organizuju akciju "1000 ždralova za Japan" u znak podrške narodu Japana.

Izvor: B92

Petak, 18.03.2011.

03:19

Default images

Japan je pokazao veliko razumevanje i humanost prema Srbiji u poslednje 2 decenije i nesebično je pomagao na mnoge načine, navodi se u pozivu građanima da učestvuju u akciji.

U pozivu je objašnjeno da je akcija pravljenja 1.000 papirnih ždralova čin tradicionalne molitve za uspešno savladavanje prepreka i boljitak prijateljskom japanskom narodu.

Kako se navodi, glavna ideja je da građani Srbije dođu u što većem broju i naprave ždralove od papira koji simbolizuju nadu za život i opstanak. "Ždralove ćemo sastaviti i predati ambasadoru Japana, kao poruku naše zemlje njegovom narodu, koja znači da smo u srcu i u mislima sa njima u teškim danima koje proživljavaju. Ždralovi se mogu napraviti i kod kuće i doneti i oni će biti sastavljeni sa ostalim, za koje će materijal biti obezbeđen", navedeno je u pozivu.

Zainteresovani mogu doneti i svoj materijal, tanji papir veličine 20x20 cm, konac, iglu i boje, ako žele da ukrase svoje ždralove. Uputstvo za pravljenje ždralova će biti prikazano na video bimu, a akciju će pratiti prigodna muzika iz japanske kulturne baštine.

Svoje učešće već su potvrdili glumci Gorica Popović, Aljoša Vučković, Milan Caci Mihailović, Sergej Trifunović, kao i kostimograf i koreograf Boris Čakširan, a očekuje se i da će se još poznatih ličnosti priključiti akciji.

"Pokažimo narodu Japana da smo uz njih", zaključuju blogeri www.b92.net u svom pozivu. Povodom pokretanja akcije "1000 ždralova za Japan" gost emisije "Dizanje" bio je bloger Ladislav Urošević. Pogledajte snimak njegovog gostovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: