Prokuplje daje 10 000 $ Japanu

Prokuplje je odlučilo da pomogne sa 10 hiljada dolara Japanu, koji je mnogo učinio za jednu od najsiromašnijih opština Srbije, kažu građani.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.03.2011.

22:58

Default images

Predsednik opštine Milan Arsović kaže da je Japan zaslužan što je Prokuplje obnovilo škole i vrtiće, što je dobilo sanitetska vozila za zdravstveni centar.

Arsović kaže da su zbog svih gestova naroda Japana odlučili da se bar malo oduže, sada kada se Japan suočava sa posledicama katastrofalnog zemljotresa.

"To je više znak naše pažnje za sve što je narod Japana opštini Prokuplje u zadnjih 10 godina pomagao i omogućio da naši građani imaju bolji i kvalitetniji život. Ovo je znak pažnje i siguran sam da će ova pomoć narodu Japana puno značiti, razlozi su ljudski. Oni su nama pomagali kada nam je pomoć bila potrebna“, kaže Arsović.

Cunozaki se zahvalio građanima Srbije

Ambasador Japana u Beogradu Tošio Cunozaki zahvalio je, u ime svoje vlade i naroda, građanima Srbije na saosećanju i pomoći koju su uputili povodom razornog zemljotresa i cunamija koji su pogodili Japan.

"Primili smo mnogobrojne reči podrške, saosećanja i ponude pomoći, uključujući i ponudu Vlade Srbije da pošalje specijalni tim za spasavanje. Iskoristio bih ovu priliku da se u ime Vlade Japana, kao i u ime naroda Japana, iskreno zahvalim svima na podršci", poručio je Cunozaki.

"Želeo bih još jednom da izrazim zahvalnost za tople i ohrabrujuće reči koje smo dobili od građana Srbije, i želimo da obnovimo svoju zemlju što je pre moguće u saradnji s vama", rekao je ambasador.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: