Češka: Vojska upala u televiziju

Češki ministar odbrane smenio je šefa Vojne policije i još dvojicu visokih zvaničnika, pošto su naoružani vojnici upali u sedište državne televizije.

Izvor: Tanjug

Subota, 12.03.2011.

18:23

Default images

Upad u sedište televizije izvršen je u potrazi za "osetljivim materijalom" korišćenim u izveštavanju o vojsci.

Ministar Aleksandar Vondra je smenio generala Vladimira Ložku, pošto je juče oko 10 pripadnika vojne policije upalo u češku državnu televiziju tražeći materijale koji su 2007. izazvali pometnju u vojnim obaveštajnim službama.

Češka državna televizija objavila je na svom sajtu da je protiv vojne policije podnela krivičnu prijavu zbog zloupotrebe ovlašćenja i zatražila preispitivanje uloge državnog tužioca koji je odobrio ovu operaciju, preneli su mediji.

Državna televizija, takođe, zahteva da joj se hitno vrati sva zaplenjena oprema - kompjuteri, diktafoni, laptopovi i mobilni telefoni - navodeći da racija predstavlja napad na nezavisnost medija i pravo na zaštitu novinarskih izvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: