Bez odluke o sankcijama Belorusiji

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da nema saznanja o tome da li će Srbija, na zahtev EU, uvesti sankcije Belorusiji, kako su preneli pojedini mediji.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 07.03.2011.

15:17

Default images

"O tome još nismo razgovarali, tako da će to (uvođenje sankcija Belorusiji) sačekati stav Ministarstva spoljnih poslova", rekao je Šutanovac.

On je podsetio da prilikom izvoza naoružanja konačan stav (o destinaciji) praktično daje Ministarstvo spoljnih poslova iako dozvole izdaje Ministarstvo ekonomije.

Prema njegovim rečima, često se u javnosti pomešaju nadležnosti, pa se smatra da se Ministarstvo odbrane pita za izvoz naoružanje i vojne opreme, što nije tačno.

Šutanovac i ministar odbrane Nigerije Adetokunbo Kajode prethodno su u Domu Garde u Topčideru potpisali Sporazum o saradnji u oblasti odbrane.

Beogradski dnevnik "Blic", pozivajući se na nezvanična saznanja u srpskom Ministarstvu spoljnih poslova, piše da će Srbija uvesti sankcije Belorusiji na zahtev EU. Taj list podseća da je Savet EU 31. januara zamrznuo sredstva i zabranio putovanja za oko 160 zvaničnika vlade Belorusije i za druge pojedince za koje se veruje da su učestvovali u prevarama na izborima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: