Slovenija: Test političara na droge

Stranka Janeza Janše slovenačkom parlamentu predložila Zakon o obaveznom testiranju javnih funkcionera na korišćenje zabranjenih droga.

Izvor: B92

Subota, 05.03.2011.

15:34

Default images

U medijima su se pojavile informacije da, između ostalih, i slovenački premijer Borut Pahor koriste zabranjene droge.

Najveća opoziciona stranka, Slovenačka demokratska stranka, koju vodi bivši slovenački premijer Janez Janša, u parlamentarnu proceduru je dala predlog zakona koji bi javne funkcionere obavezao da vrše testove kojima bi se utvrdilo da li koriste zabranjene droge.

Time ova stranka postavlja pitanje odgovornosti funkcionera pri obavljanju njihovih funkcija, odnosno vođenju države i sprovođenju zakona i podzakonskih akata, a zbog nezvaničnih informacija koje su se pojavile u poslednje vreme, da slovenačka ministarka unutrašnjih poslova Katarina Kresal i slovenački premijer Borut Pahor koriste zabranjene droge.

Zbog jedne od takvih glasina da je zbog preteranog korišćenja zabranjenih droga primljena u Ljubljanski klinički centar, slovenačka ministarka unutrašnjih poslova Katarina Kresal nedavno je dobila potvrdu pomenute bolnice da poslednjih nekoliko godina nije pregledana u njoj, a i podvrgla se testu za korišćenje droga, koji je dao negativan rezultat.

Nakon toga su joj slovenački mediji postavili pitanje da li bi pristala da da vlas kose čija bi analiza pokazala da li njeno nekorišćenje droga važi i za višegodišnji vremenski period, što je ministarka odbila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: