"Jovo Srbine čaršija je uz tebe"

Zbog hapšenja bivšeg generala Armije BiH Jovana Divjaka, u Sarajevu protestovalo više hiljada građana. Među transparentima i "Jovo Srbine čaršija je uz tebe".

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 05.03.2011.

15:19

Default images

Demonstranti su se uputili i prema zgradi ambasade Srbije, koju je obezbeđivao jak kordon policje.

Više hiljada građana protestovalo ispred Ambasade Austrije u Sarajevu, kao i ispred zgrade zajedničkih institucija i Kancelarije visokog predstavnika u BiH, izražavajući na taj način nezadovoljstvo zbog hapšenja Jovana Divjaka u Beču.

Učesnici protesta sa pištaljkama, transparentima i fotografijama sa Divjakovom slikom, uzvikuju parole "Jovo Srbine čaršija je uz tebe", "Raja je uz tebe", "Izdrži Jovo", "Živela BiH", "Ne damo Jovu".

Policija im nije dozvolila ulazak na plato ispred parlamenta.

Ispred Ambasade Srbije demonstranti su bili s obe strane Miljacke, a saobraćaj je za to vreme na Obali bio je obustavljen.

Skup i šetnja demonstranata protekli su bez incidenata, prenosi portal sarajevo-x.com.

Demonstranti traže oslobađanje Divjaka, koji je 3. marta uhapšen u Beču na osnovu poternice Srbije zbog ratnih zločina u Dobrovoljačkoj ulici u maju 1992. godine u Sarajevu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: