NUNS: Ko lepi plakate protiv B92?

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije je protestovalo jer policija još nije otkrila ko je lepio plakate protiv B92 i “Insajdera“ u Lazarevcu.

Izvor: B92

Subota, 05.03.2011.

12:27

Default images

Tim povodom NUNS se otvorenim pismom obratio direktoru policije Miloradu Veljoviću.

NUNS je u pismu podsetio Veljovića da mu se pre desetak dana obratio zahtevom da “hitno odgovori u kojoj je fazi istraga, da li je okončana i kada će javnosti biti poznati rezultati“.

Na ta pitanja, navodi NUNS, do danas nisu dobili nikakav odgovor.

“Ukoliko je policija nemoćna da istraži ovaj slučaj i identifikuje nalogodavce i autore opasnih pretnji novinarima, obavezni ste da to javno saopštite. U tom slučaju dužni ste i da utvrdite odgovornost nadležnih u MUP, Policijskoj upravi Beograda i policijskoj stanici Lazarevca i o tome, takođe, obavestite javnost", navedeno je u saopštenju NUNS-a.

NUNS je najavio da će “o učestalim, drastičnim pretnjama i pritiscima kojima su u Srbiji novinari i mediji ponovo izloženi obavestiti Međunarodnu federaciju novinara, Evropsku federaciju novinara, Medijsku organizaciju jugoistočne Evrope i druge međunarodne organizacije koje se bave slobodom medija i javnog govora“.

Tokom prve polovine februara, Lazarevac je u nekoliko navrata bio oblepljen uvredljivim plakatima i smrtovnicama povodom serijala "Insajder: Prevara veka“ o zloupotrebama u Rudarskom basenu Kolubara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: