Nikolić: Izbori ili građanski otpor

SNS će upotrebiti sva sredstva građanskog otpora ukoliko vlast ne raspiše prevremene izbore do 16. aprila, kaže za B92 lider naprednjaka Tomislav Nikolić.

Izvor: B92

Utorak, 01.03.2011.

20:27

Default images

Srpska napredna stranka najavila da će, ukoliko izbori ne budu raspisani, 16. aprila organizovati veliki miting u Beogradu.

"Uzdam se da će biti pameti i mudrosti kod vlasti i da do mitinga neće doći. Ako pokažu da su osioni onda ćemo dočekati tu odluku na ulicama Beograda, a možda i drugih gradova", rekao je Nikolić, gostujući u Vestima B92.

On je ocenio da je 16. april odlučujući trenutak za Srbiju.

"Zatražićemo izbore ili nećemo odlaziti. Nadam se da će sve biti gotovo istog dana ili će nas imati na ulicama. Koristićemo sva sredstva građanskog otpora ukoliko se pokaže da je vlast skroz nerazumna", kazao je Nikolić.

Predsednik SNS-a poručio je građanima da tog dana obuju cipele sa debelim đonovima "jer će se 16. aprila našetati".

O odlasku Delića iz SNS-a

Upitan o povratku doskorašnjeg potpredsednika SNS-a Božidara Delića u Srpsku radikalnu stranku, Nikolić je rekao da Delić više nije merodavan za SNS i ocenio da će u radikalima zateći gore stanje nego kad je napustio tu stranku.

"Stranka je živ organizam, mnogo ljudi dolazi svakog dana, a može neko i da ode. Kako bi se ja bavio politikom ako bih padao u depresiju kad neko ode", rekao je Nikolić odgovarajući na pitanje da li će još neko do 16. aprila da napusti SNS.

Nikolić je odbacio optužbe Delića da SNS nema program i naveo da je program koji postoji od osnivanja stranke istaknut na njenom sajtu.

Nema koalicije sa Demokratskom strankom

Predsednik SNS-a je istakao da neće sklapati koaliciju sa Demokratskom strankom posle izbora.

Komentarišući izjavu predsednika Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunice da nema suštinske razlike između SNS-a i DS-a, Nikolić je kazao da Koštunica treba da se bori politički, a ne "lažnim insinuacijama".

"Zar vi mislite da mene zanima sud Koštunice. Zašto se ne bavi Kolubarom i skine ljagu sa svoje stranke. Još pre dve godine sam saznao za te afere i pitao ga zašto trpi te krađe", naveo je on.

Možete pogledati snimak gostovanja Tomislava Nikolića u Vestima TV B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: