Prvi vojni dobrovoljci

Prva generacija regruta koji su se opredelili za dobrovoljno služenje vojnog roka iz Beograda potpisali su danas ugovore sa predstavnicima Ministarstva odbrane.

Izvor: B92

Petak, 25.02.2011.

16:02

Default images

Ugovore o dobrovoljnom služenju vojnog roka u Beogradu potpisala su 54 kandidata, koji će služiti u kasarnama u Somboru, Valjevu i Leskovcu.

Načelnik regionalnog centra Ministarstva odbrane Beograd pukovnik Nebojša Gligorijević rekao je da su potrebe profesionalne vojske prilagođene savremenim vidovima bezbednosti.

"Poslednji obavezni regruti završiće služenje 28. februara, a 1. marta ove godine u centrima za obuku vojničke uniforme obući će 500 izabranih kandidata i kandidatkinja koji su prijavljeni za dobrovoljno služenje vojnog roka", istakao je pukovnik Nebojša Gligorijević.

Gligorijević je ocenio da su svi kandidati prošli rigoroznu selekciju i da su odabrani kao najbolji.

Načelnik Uprave za obaveze odbrane Dragosav Lacković ocenio je da je zakonodavstvo Srbije stvorilo značajne uslove za učešće žena u sistemu Vojske Srbije, pa tako od ukupno odabranih 500 kandidata je 70 devojaka.

"Ukupno se na teritoriji Srbije prijavilo 1.120 kandidata, a među njima konkurisale su 123 žene, što je dva i po puta više nego ranijih godina", istakao je Lacković.

Ugovori za dobrovoljno služenje vojnog roka danas su potpisani i u Zrenjaninu, Pančevu, Leskovcu, Vranju, Požegi i Loznici.

Od 1. januara 2011. godine Vojska Srbije je zvanično postala profesionalna, a decembarska klasa regruta je poslednja koja služi vojni rok po starim zakonima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: