"Nasilje problem celog društva"

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić je izjavio da je nasilje problem celog društva, koji ne može samo policija da reši.

Izvor: B92

Petak, 25.02.2011.

15:08

Default images

On je to izjavio povodom zahteva predsednika UEFA Mišela Platinija da se srpske vlasti obračunaju sa huliganima.

„Nisu potrebne poruke sa strane da shvatimo da je nasilje u sportu i uopšte u društvu zlo koje treba iskorenjivati, rekao je Dačić.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je rekao da je „pitanje da li sve strukture države žele da se na najozbiljniji način bore protiv nasilja“.

Dačić je rekao da je nasilje u sportu i oko sporta samo jedan segment nasilja u društvu i razvoja ekstremizma i da odgovornost, pre svega, snose političari i nosioci javnih funkcija, kao i mediji.

„Policija ne može zamenjivati politiku. Svi se sete da treba nešto uraditi kada dođe do nekog incidenta“, izjavio je Dačić.

On je ocenio da je stvaranje atmosfere netolerancije problem čitavog društva "i ne može ga rešavati samo policija".

Navodeći da je 5.000 policajaca bilo angažovano da bi u Beogradu bila održana Parada ponosa, Dačić je rekao da će policija ispuniti svoj deo posla i nastaviti sa aktivnostima vezanim za borbu protiv svih oblika nasilja i ekstremizma.

Prvi čovek UEFA Mišel Platini je prilikom jučerašnjeg sastanka sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem upozorio da bi srpski timovi mogli biti diskvalifikovani iz evropskih takmičenja ukoliko ne bude sprečeno nasilje navijača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: