Šutanovac: Potrebna nova energija

Potpredsednik DS-a Dragan Šutanovac izjavio da smatra da će "vlada preživeti" uprkos problemima, ali je rekao i da je neizbežna promena ritma i nova energija.

Izvor: B92

Petak, 11.02.2011.

19:44

Default images

On je u Vestima B92 rekao da DS nema "apsolutnu vlast" u državi, iako je najodgovornija članica vladajuće koalicije.

Ipak, on nije želeo da govori o eventualnim kadrovskim promenama.

"Demokratska stranka je najodgovornija, ali nema apsolutnu vlast. Pogledajte gde su novac, infrastruktura, policija", rekao je Šutanovac, aludirajući da te resore drže druge stranke, Socijalistička partija Srbije i G17 plus.

Šutanovac, koji je ministar odbrane, rekao je da je Srbiji potrebna reforma poreskog sistema.

Štrajkuju zaposleni u javnom sektoru, ali ne i oni koji rade za minimalac u privatnom sektoru, što pokazuje da se novac isplaćuje i "u kovertama", rekao je Šutanovac navodeći razloge za reformu poreskog sistema.

Upitan da li je normalno da ministar ekonomije Mlađan Dinkić bojkotuje sednice vlade, on je rekao da smatra da to Dinkić ne čini, ali se složio da u slučaju da to stvarno radi, to ne bi bilo normalno.

Šutanovac tvrdi da su odnosi u vladajućoj koaliciji "korektni" i da nije tačno da odluke umesto premijera Mirka Cvetkovića donosi predsednik Srbije Boris Tadić.

Podsetimo, Dinkić je juče rekao da umesto premijera odluke donosi predsednik Srbije i da koalicioni partneri G17 plus postavljaju "poltrone" i nesposobne ljude na rukovodeća mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: