Fonetovih prvih 17 godina

Novinska agencija Fonet danas navršava 17 godina postojanja i rada, kao prva privatna i nezavisna agencija u Srbiji.

Izvor: B92, FoNet

Ponedeljak, 07.02.2011.

10:06

Default images

Fonet navodi da je prva agencija u Srbiji koja radi u skladu sa standardima profesionalnog i nepristrasnog novinarstva.

Od prvog dana rada, Fonet medijima i javnosti emituje istinite, profesionalne i nepristrasne informacije o događajima u zemlji, regionu i svetu.

Čista, pouzdana i jasna vest, zasnovana na činjenicama, bez uticaja sa bilo koje strane, tekovina je 17 godina rada Foneta, koji je delio i deli sudbinu većine nezavisnih medija u Srbiji , ocenio je Fonet svojih prvih 17 godina.

Sedamnaestu godinu rada Fonet dočekuje sa jasno uobličenim i prepoznatljivim multimedijalnim konceptom agencijske produkcije vesti, koja pored klasičnih informativnih servisa, pisanog, tonskog, foto i televizijskog, obuhvata i Internet televiziju Fonetweb.tv, jedinstvenu u Srbiji i regionu.

Autori vesti, izveštaja, fotografija, video klipova i televizijskih priloga Foneta su novinari, fotoreporteri i snimatelji agencije u Beogradu, dopisnici i saradnici u Srbiji, regionu i inostranstvu.

Agencija nastavlja uspešnu saradnju sa velikim brojem najuticajnijih elektronskih i pisanih medija u Srbiji, regionu i svetu i učvršćuje svoju poziciju na medijskom prostoru, poslujući na tržišnim principima.

Fonet sarađuje sa više svetskih medija, među kojima su Rojters, AP, ANSA, EPA, DPA, EFE, BBC i Glas Amerike, kao i sa privatnim agencijama iz bivših jugoslovenskih republika.

Fonet je član Asocijacije privatnih novinskih agencija Jugoistočne Evrope (APNA), Asocijacije medija Srbije i Asocijacije medija Jugoistočne Evrope (SEEMO).

Fonet prihvata sve principe rada profesije koje propisuju Međunarodna federacija novinara i Nezavisno udruženje novinara Srbije i pridržava ih se.

Zoran Sekulić, glavni urednik i osnivač Foneta, bio je gost Vesti TV B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: