Ivanović: Besmislene optužbe

Oliver Ivanović je izjavio da su optužbe da je učestvovao u ubistvu 10 Albanaca na severu Kosovske Mitrovice 2000. godine potpuno besmislene.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 03.02.2011.

13:06

Default images

Prištinski list "Koha ditore" objavio je da se u dosijeu UNMIK policije o ubistvu 10 Albanaca 2000. godine, kao osumnjičeni pominju Ivanović i Dragan Delibašić.

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović je, komentarišući navode prištinskog lista, rekao da su te optužbe politički motivisane.

"Optužbe su potpuno besmislene i neosnovane i uvek dolaze u vreme kada pojačano kritikujem situaciju na Kosovu i Metohiji ili pak kada intenzivno govorim o potrebi, kao što je sada bila situacija u vezi sa izveštajem Dika Martija o trgovini ljudskim organima na Kosovu, da se zločini raščiste", istakao je Ivanović.

Državni sekretar je podsetio da je taj slučaj istraživan 2002. godine, ali da je tužilac UNMIK-a odustao od podizanja optužnice.

Ivanović je napomenuo da ne brine zbog optužbi iz Prištine i da će nastaviti da radi svoj posao.

Prema izveštaju nazvanom "Pandora Sigma", koji prenosi "Koha ditore", glavni osumnjičeni za ubistvo Nderima Ajetija i Nerimana Džaka 2000. godine, bili su bivši šef Srpskog nacionalnog veća Oliver Ivanović i bivši šef policije na severu Dragan Dalibašić.

List navodi da 11 godina posle masakra niko još nije osuđen za ubistvo deset osoba i ranjavanje 25 ljudi.

U noći između 3. i 4. februara 2000. godine, organizovane grupe Srba ubile su deset Albanaca, 25 ih je povređeno u pucnjavi, a 93 su ozbiljno povređena od posledica batinjanja.

U februaru te godine 1.564 albanske porodice, koje imaju 11.364 osobe, proterane su iz severne Mitrovice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: