Pirati žele da ostanu u zatvoru

Petorici somalskih pirata, zarobljenih u akciji spasavanja otetog južnokorejskog teretnjaka, toliko se dopadaju zatvorski uslovi da ne žele da iz njega izađu.

Izvor: B92

Utorak, 01.02.2011.

11:27

Default images

Naime, oni su odbili da se vrate u Somaliju, prenosi AFP.

Jedan od gusara, 21-godišnji Serum Abdulah, čak je molio istražitelje da ga zadrže u Južnoj Koreji, piše list "Dong-A ilbo".

"Somalski gusari tvrde da su južnokorejski zatvori bolji od mnogih hotela u Africi", navodi list, pozivajući se na policijske izvore.

Jedan od zarobljenih gusara je poverio da je korejska hrana odlična, a zatvorski krevet veoma udoban.

"Dajemo im obroke od kuvanog pirinča, tofua i kimčija (jelo od kupusa sa začinima), ali bez svinjetine. Uvek sve smažu sa očiglednim zadovoljstvom", kazao je portparol južnokorejske mornarice u Busanu, gradu na jugu zemlje gde su osumnjičeni Somalci u pritvoru.

Pirati su 15. januara oteli južnokorejski tanker sa tovarom hemikalija u Arabijskom moru, ali su šest dana kasnije južnokorejski komandosi oslobodili brod i 21-članu posadu u dramatičnoj akciji spasavanja tokom koje je poginulo osam gusara.

Zatočeni gusari su optuženi za otmicu broda i pucanje u kapetana, dela za koja im preti kazna doživotne robije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: