Protesti pred ambasadama Egipta

Više stotina ljudi protestovalo je u subotu ispred ambasada Egipta u Londonu i Vašingtonu, tražeći odlazak sa vlasti egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka.

Izvor: Beta

Nedelja, 30.01.2011.

00:41

Default images

Demonstranti u Vašingtonu su kritikovali odgovor administracije američkog predsednika Baraka Obame na nemire u Egiptu koji traju već pet dana.

Oni su nosili zastave Egipta i transparente na kojima je pisalo: "Pobeda egipatskom narodu" i "Obama: Demokratija ili hipokrizija", preneo je AP.

U Londonu su ispred egipatske ambasade demonstrirale dve grupe. U prvoj su se nalazili islamisti koji traže da se u Egiptu uspostavi islamska vlada i zakoni.

Njih je organizovala tvrdokorna islamistička grupa Hizb ur Tarir, a žene i muškarci su odvojeno demonstrirali, naveo je Rojters.

Druga grupa je jasno stavila do znanja da ne pripada tom islamističkom pokretu. Jedan od demonstranata iz ove grupe je rekao da "svi samo žele nov početak".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: