Diplomatski incident u Banjaluci

Nakon diplomatskog incidenta, otkazan sastanak predsedavajućeg Predsedništva BiH Nebojše Radmanovića i ministra inostranih poslova Turske Ahmeta Davutoglua.

Izvor: B92

Subota, 29.01.2011.

20:04

Default images

Kako je saopšteno iz Radmanovićevog kabineta, turska delegacija je tražila skidanje zastave Republike Srpske iz sale za sastanke u Palati Republike u Banjaluci.

Osim toga, u saopštenju se navodi da je sastanak otkazan i zbog toga što je turski šef diplomatije zakasnio 75 minuta na već odloženi sastanak, koji je trebalo da se održi oko 16 sati.

"Smatramo ovakav postupak turske strane neprimerenim ponašanjem i diplomatskim incidentom koji će svakako imati posledice", navodi se u saopštenju i dodaje da je Radmanović prihvatio da se u Banjaluci sastane sa turskim šefom diplomatije, iako je taj sastanak kasno zatražen, što je neuobičajeno u diplomatskoj praksi.

Radmanovićev kabinet je u zgradi Palate predsednika RS, gde je održan sastanak predsednika RS Milorada Dodika i turskog šefa diplomatije, koji je pozvao Dodika da poseti Tursku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: