Čiplićev pomoćnik podneo ostavku

Pomoćnik ministra za ljudska i manjinska prava Petar Antić podneo je ostavku na tu funkciju i poručio da bi ministar Svetozar Čiplić trebalo da bude smenjen.

Izvor: B92

Petak, 28.01.2011.

14:38

Default images

On je Čiplića optužio da je Ministarstvo na čijem je čelu pretvorio u privatnu kompaniju. Čiplić navodi da je Antić smenjen.

"Niz meseci svedok sam neprofesionalnog i bahatog ponašanja ministra Čiplića, koji je sve uradio da bi od državne institucije napravio privatnu kompaniju, koja služi samo njegovim ličnim interesima", navodi se u pisanoj izjavi Antića.

Prema njegovim rečima, Čiplić je oterao većinu kvalitetnih ljudi, a od Ministarstva napravio instituciju koja ugrožava ideju ljudskih prava, umesto da je štiti i promoviše.

"Odnos prema Bošnjačkom nacionalnom savetu, prema Marku Karadžiću, nekima od zaposlenih, prema sredstvima koje Ministarstvo raspolaže, navelo me je da odustanem od borbe za ljudska prava kroz ovakvu instituciju", naglasio je Antić.

"Smatram da Čiplić treba da bude smenjen zarad zaštite ljudskih prava i ugleda institucija koje treba da služe građanima", predočio je Antić.

Podsetimo, krajem septembra prošle godine je ostavku podneo i Marko Karadžić, državni sekretar u tom Ministarstvu, koji se takođe nije slagao sa politikom i načinom na koji ministar Čiplić vodi tu državnu instituciju.

Ostavku je danas podneo i ministar zdravlja u Vladi Srbije Tomica Milosavljević.

Čiplić: Antić je smenjen

Ministar Svetozar Čiplić je u svom saopštenju naveo da je u sklopu reorgаnizаcije Ministаrstvа zа ljudskа i mаnjinskа prаvа, izmenjen prаvilnik o sistemаtizаciji rаdnih mestа.

"Broj sektorа je smаnjen, sаmim tim i broj pomoćnikа. Zаto je Petаr Antić rаzrešen sа funkcije pomoćnikа ministrа. Premа novoj sistemаtizаciji, predviđeno je dа Antić bude viši sаvetnik. Pri tome, lice koje je rаzrešeno funkcije, ne može dа podnosi ostаvku nа tu funkciju", naveo je Čiplić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: