MUP: Ispitujemo Mitrovićeve navode

Inspektori Kriminalističke policije "preduzimaju potrebne operativne radnje" po krivičnoj prijavi vlasnika "Pinka" Željka Mitrovića o pokušaju njegovog ubistva.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.01.2011.

16:00

Default images

Inspektori postupaju na osnovu zahteva tužilaštva radi rasvetljavanja sumnji za pokušaj ubistva od nepoznatog izvršioca navedenih u krivičnoj prijavi.

"U toku je prikupljanje medicinske dokumentacije koja prati njegovo lečenje", saopšteno je danas iz kabineta ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića.

Takođe, saopšteno je i da je u toku obavljanje informativnih razgovora sa osobama čiji iskazi treba da omoguće sagledavanje realnih i tačnih činjenica vezanih za navode iz podnete krivične prijave.

Portparolka Pinka Tatjana Vojtehovski rekla je da je Mitrović, zbog sumnje da su pokušali da ga otruju, pre 15 dana podneo krivičnu prijavu "protiv NN lica, ali sa sumnjama i pojašnjenjima".

Tatjana Vojtehovski je potvrdila da trenutno Mitrovićevo "zdravstveno stanje ide nabolje, rezultati su sve bolji i bolji i on se dobro oseća".

"Dobro je što mu organizam jako dobro reaguje na terapiju. Nama je jako važno da je i doktor Milinić potvrdio da kod Željka nije ništa od čaršijskih špekulacija. Nema rak, sidu, hepatitis, nisu u pitanju opijati, apsolutno ništa od toga", rekla je ona.

Pink je saopštio u sredu uveče da su u krvi vlasnika Pink medija grupe Mitrovića nađeni otrovi i ocenio da sada policija i tužilaštvo treba da utvrde ko stoji iza pokušaja trovanja.

Citira se i izjava doktora Nikole Milinića iz KBC Bežanijska kosa, koji je negirao da uzrok aplastične anemije koja je dijagnostifikovana kod Mitrovića može da bude uzimanje opijata, kako se spekulisalo u nekim medijima.

U intervjuu za B92, vlasnik "Pinka" Željko Mitrović rekao je da postoje nedvosmisleni putokazi koji ukazuju na to da je bio otrovan. Ceo razgovor sa Željkom Mitrovićem možete pročitati na našoj stranici Intervju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: