LDP: Zaštita porodilja preduzetnica

LDP ukazuje da se žene preduzetnice, koje su na porodiljskom odsustvu, dva puta oporezuju za obavezno socijalno osiguranje.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.01.2011.

15:40

Default images

Time se tek rođenoj deci i njihovim majkama uskraćuje pravo na zdravstvenu zaštitu ukoliko se ne plati taj državni reket, smatra ta stranka.

Pogrešnim tumačenjem niza zakonskih rešenja, koje čine državni organi, pre svih Poreska uprava, dodatno se oporezuju žene preduzetnice koje odlaze na porodiljsko odsustvo, izjavio je menadžer Gradskog odbora LDP-a Dejan Ranđić.

"LDP Beograd zahteva da nadležne državne institucije, pre svih Poreska uprava, Ministarstvo rada i Ministarstvo zdravstva, u najkraćem mogućem roku reše ovaj problem, otklone sve greške i nadoknade štetu svim preduzetnicama, koje su zbog ovih propusta protivzakonito oporezovane dva puta po istom osnovu", rekao je Ranđić.

On je rekao da Beograd, kao grad u kojem ima dosta ovakvih slučajeva, takođe treba da se uključi i kroz razgovor sa republičkim institucijama, Sekreterijatom za privredu i Privrednom komorom Beograda, pomogne ženama preduzetnicama.

Posledice takvog položaja žena preduzetnica su katastrofalne za natalitet, privredu i poslovni ambijent i povećavaju nezaposlenost, rekao je Ranđić i dodao da se građani time, protiv svoje volje, guraju u zonu sive ekonomije.

Žene koje imaju uslove da rađaju i izdržavaju decu u vreme teške ekonomske krize su primorane da to ne čine zbog propusta administracije i neodgovornog odnosa države prema njima, navedeno je u saopštenju LDP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: