Priština: Korak koji šteti Kosovu

Visoki zvaničnik Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj ocenio da je usvajanje izveštaja Dika Martija "korak koji šteti Kosovu".

Izvor: B92

Utorak, 25.01.2011.

19:23

Default images

Hodžaj je u Strazburu rekao da Vlada Kosova sada treba usko da sarađuje sa Euleksom da bi se zauvek "sa dnevnog reda skinula sumnja o trgovini organima".

"Vlada Kosova će usko sarađivati sa Euleksom i zahteva da se u ovom procesu istrage, koji treba da bude svestran, nezavisan i transparentan, razjasni konkretna situacija", rekao je on.

"Ovaj proces treba da počne što pre, kako Kosovo ne bi i dalje imalo štete", kazao je Hodžaj, koji je i ministar obrazovanja.

Vršilac dužnosti predsednika Kosova Jakup Krasnići izjavio je da je Kosovo spremno da se suoči sa izveštajem Dika Martija o trgovini ljudskim organima na Kosovu.

"Mi smo spremni i Kosovo želi da se suoči sa izveštajem", rekao je on.

"Zainteresovani smo za istinu, ma kakva ona bila. Cak i da bude bolna, treba da se sazna", kazao je Krasnići.

On je rekao da veruje da se izveštaj "neće odraziti na proces priznavanja Kosova".

"Naravno, na ovaj ili onaj način, on će imati posledice po institucije Kosova i ličnosti na koje se nepravedno odnosi", smatra Krasnići.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: