"Hrvatska u EU ne može pre 2014"

Čak i da Hrvatska dovrši pristupne pregovore u junu, članica EU može postati tek krajem 2013. ili početkom 2014, izjavio izvestilac EP Hanes Svoboda.

Izvor: B92

Utorak, 25.01.2011.

19:07

Default images

Na sednici Spoljnopolitičkog odbora EP, Svoboda je ocenio da bi trebalo toliko vremena da parlamenti svih 27 zemalja članica ratifikuju pristupni sporazum s Hrvatskom.

Kako izveštava Hrvatska televizija, Spoljnopolitički odbor EP raspravlja o Svobodinom izveštaju o Hrvatskoj, na koji su pristigla 93 amandmana, među kojima i nekoliko onih koje je podneo sam Svoboda.

Svoboda je 1. decembra prošle godine predstavio svoj izveštaj članovima Spoljnopolitičkog odbora EP u kome je istakao da je hrvatska vlada poslednjih meseci učinila znatan posao u reformama i preduzela efikasne mere u reformi pravosuđa.

Hrvatski mediji ranije su izvestili da je najzanimljiviji amandman trojice poslanika socijalističke grupacije koji postavljaju pitanje da li su iz sumnjivih fondova HDZ-a bili finansirani lobisti u Briselu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: