Poginuo dok je pomagao povređenom

Teška saobraćajna nesreća blizu mesta Umčari kod Beograda. U dva odvojena sudara u kojima je učestvovalo šest automobila jedan čovek poginuo, pet povređenih.

Izvor: B92

Nedelja, 23.01.2011.

19:13

Default images

Kako B92 saznaje, nastradao je lekar koji je pokušao da ukaže pomoć povređenima u lančanom sudaru u kome su učestvovala 4 automobila.

Među tim vozilima jedno je mađarskih, ostala domaćih registracija. Nakon što je nastala gužva na auto-putu u smeru od Niša ka Beogradu, sudarila su se još dva automobila. U oba udesa je povređeno pet osoba, među njima i deca.

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju oko 18.30, vozač “pežoa 206” mađarskih registracija izgubio je kontrolu nad automobilom i udario je u zaštitnu ogradu.
(B92)
Vozač “Opela” koji je video sudar izašao je iz automobila kako bi pomogao mađarskom državljaninu.

Ubrzo nakon toga, zaustavio se i vozač “Honde sivik”, inače doktor, koji je mađarskog državljanina izvukao iz auomobila, a kada je pokušao da izvadi trougao iz gepeka, na njega je naleteo automobil “Fijat stilo”.
(B92)
Zbog jakog udarca, lekar je na mestu udesa ostao mrtav.

Sa njim u kolima bile su još dve osobe koje su zadobile lakše povrede.

Mađarski državljanin i ostali povređeni u sudaru prebačeni su u Urgentni centar i njihovo stanje je stabilno.

15 minuta kasnije - još jedan udes

Petnaestak minuta kasnije, nakon stvaranja gužve na autoputu u smeru iz Niša ka Beogradu, došlo je do još jednog udesa.

Vozač “opel vektre” nije uspeo da zakoči i naleteo je na kombi.
(B92)
U tom udesu teže su povređene noge jednoj ženi. U kolima je bilo i dvoje dece, koja su lakše povređena.

Povređeni iz tog sudara takođe su prebačeni u Urgentni centar.

Policija je ubrzo stigla na mesto nesreće. Krajnja leva traka auto-puta bila je slobodna, tako da nije bilo prekida u saobraćaju, ali su se vozila usporeno kretala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: