Radnik kioska u teškom stanju

Kiosk na uglu Bulevara despota Stefana i Ulice vojvode Dobrnjca zapalili u sredu kasno uveče nepoznati počinioci. Mladić koji je radio u kiosku teško povređen.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.01.2011.

01:12

Default images

Nakon požara 25-godišnji Marko Ristić je kolima hitne pomoći prebačen u Kliniku za opekotine u Zvečanskoj ulici.

U bolnici je konstatovano da mu je vatra zahvatila čak 92 procenta kože.

Trafiku koja se nalazi na uglu Bulevara despota Stefana i Ulice vojvode Dobrnjca u Beogradu, zapalila su dvojica maskiranih muškaraca tako što su je polili benzinom. Policija traga za napadačima. Motiv paljenja je i dalje nepoznat.

Nakon drame koju je jedva preživeo radnik trafike Marko Ristić, kolima hitne pomoći prebačen je na Kliniku za opekotine u Zvečanskoj ulici.

Tokom noći lekari su uradili nekoliko intervencija na njegovoj koži, ali prema rečima portparola Kliničkog centra Srbije Draga Jovanovića, njegovo stanje je i dalje veoma kritično.

"Pacijent je smešten na odeljenje intenzivne nege u klinici za plastičnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije. Radi se o teškim opekotinama trećeg stepena, površina tela pod opekotinama je 92 posto. Pacijent jeste svestan i komunikativan, ali u teškom stanju", kaže Jovanović.

U toku dana ispred trafike inspektori i tehničari kriminalističke policije skupljali su tragove sa lica mesta. Trafika je u potpunosti izgorela, a vatra je zahvatila i spoljne frižidere. U gašenju požara učestvovalo je više od 10 vatrogasaca.

"U roku od 4 minuta bili smo na licu mesta, požar je bio u razbuktaloj fazi, kiosk je kompletno bio u plamenu, mi smo pristupili njegovom gašenju požara i uspeli smo vrlo brzo da ga ugasimo", kaže Mile Jovčić, komandant Vatrogasne brigade Beograd.

Kako saznaje B92, sat vremene posle ponoći dvojica nepoznatih mladića sa fantomkama na glavama prišla su kiosku u kome je noćnu smenu radio Marko Ristić. Kiosk su polili benzinom i zapalili. Napadači su odmah pobegli, a u kiosku je došlo do manje detonacije.

U policiji kažu da Ristić nije bio meta napada. Prema njihovim saznanjima, nesrećni mladić je na vreme izašao iz trafike, ali se u nju ponovo vratio kako bi uzeo mobilni telefon. Pri ponovnom ulasku Ristića je zahvatila vatra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: