Počinje novi "Insajder"

Posle godinu dana pauze, počinje novi serijal emisija Insajder podsećanjem na najvažnije dokaze objavljene u Insajderu.

Izvor: B92

Nedelja, 16.01.2011.

15:03

Default images

Poslednjih godina, Insajder je objavio dokaze o spregama kriminala, biznisa i politike, političkim ubistvima, zločinima tajnih službi, korupciji, građevinskoj mafiji, pljački države, švercu cigareta.

O svim okolnostima u kojima su nastajale emisije, pritiscima, pretnjama, ali i o tome kada i zašto su hteli da odustanu, prvi put govori dosadašnja autorka emisije Brankica Stanković.

Za 7 godina postojanja u Insajderu su objavljeni brojni dokazi, povodom kojih nadležne institicije uglavnom ništa nisu uradile. Istovremeno, mnogi pojedinci su preko svojih medija pokušavali da ospore sve što se u Insajderu otkrije i da na sve načine diskredituju emisiju. Kada je pre godinu dana MUP odlučio da mora da živi sa policijskim obezbeđenjem, Brankica Stanković prestala je da bude autor Insajdera. “Smatram da to ne ide jedno sa drugim, baš zbog toga što iza Insajdera nikada niko nije stajao, već su stajali samo naši urednici i naš rad. Ovo bi sad bila potpuno drugačija situacija. Situacija u kojoj ja živim sa obezbeđenjem a istovremeno radim emisiju dala bi prostora mnogima da kažu: lako im je sada da rade kad ih država štiti. Zato je moja odluka bila da više ne radim. Urednici su se složili sa mnom”, kaže Stankovićeva.

Svaki serijal Insajdera praćen je brojnim pritiscima od samog početka emitovanja 2004. godine, kada je tema emisija bila ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića. Zbog jakih pritisaka i podmetanja putem medija 2005. godine tadašnji tim Insajdera prvi i poslednji put razmišljao je da od svega odustane

Ja sam stvarno razmišljala nekoliko dana, Miša i ja smo sedeli na kafi i pitali se šta nam se desilo i zbog čega i nismo videli kraj tome. Mene je strašno nervirala ta nepravda, te laži koje se i dalje objavljuju, što niko neće da vidi šta se stvarno dešava i što osim naših gledalaca koji nam šalju pisma podrške nadležne institucije i svi ostali se prave ludi, pa i novinari većine medija. Onda smo Miša i ja odlučili da ipak ne odustanemo, ja sam u jednom trenutku rekla: Mišo, nisu oni jači od nas! Ne mogu oni da budu jači od istine! Hajde neka oni objave jedan tekst, mi ćemo tri emisije, pa da vidimo ko će duže da izdrži! Mi ništa ne lažemo, mi radimo ono što je u interesu javnosti. Od tad kreće taj naš poriv da uvek idemo korak ispred, da pomeramo granice i da ne odustajemo nikada”, objašnjava Stankovićeva.

U poslednjih godinu dana tim Insajdera je proširen, a novi serijal će početi da se prikazuje 31. januara. Do tada ćete ponedeljkom u 22 sata gledati sve što je Insajder otkrio za sedam godina postojanja.

"Insajder o Insajderu" na programu je u ponedeljak u 22 sata na TV B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: