Crnoj Gori preti epidemija gripa

U Crnoj Gori svakodnevno raste broj inficiranih od virusa gripa A H1N1 i od 10. januara do danas je registrovana ukupno 81 inficirana osoba.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 16.01.2011.

23:00

Default images

Od 12 analiziranih briseva u laboratoriji Instituta za javno zdravlje tokom današnjeg dana je potvrđeno pet obolelih pacijenata.

Svi novodijagnostikovani pacijenti su iz Podgorice i Bara i svi su relativno stabilnog zdravstvenog stanja, osim jednog hroničnog bolesnika starosti 84 godine, navodi se u saopštenju.

Direktor tog institute Boban Mugoša izjavio je ranije da je epidemiološka situacija u Crnoj Gori, kada je reč o sezonskom gripu tipa A (H1N1) očekivana, a vrhunac oboljevanja se očekuje u narednom periodu, nakon početka školske godine.

On tvrdi da će klinička slika obolelih biti znatno blaža u odnosu na prošlu godinu.

"Nalazimo se u početnoj fazi epidemije gripa, sa naglim skokom broja oboljelih i sumnjivih na grip“, naveo je Mugoša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: