Produžen rok za ponude za Telekom

Radna grupa Ministarstva finansija za privatizaciju 51 odsto kapitala"Telekoma" produžila rok za dostavljanje obavezujućih ponuda do 31. marta 2011.

Izvor: B92

Subota, 15.01.2011.

23:39

Default images

Rok je produžen da bi se "Frans Telekomu", "Dojče Telekomu", ali i ostalim učesnicima dalo vremena da prouče tendersku dokumentaciju, rečeno je u Ministarstvu finansija.

Kako su za agenciju Tanjug objasnili u tom ministarstvu, cilj ovog poteza je da zainteresovane kompanije daju što kvalitetnije ponude za privatizaciju dela kapitala "Telekoma Srbija".

Vlada Srbije, na sednici od 24. decembra 2010. godine, usvojila je zaključak kojim je utvrđena minimalna početna cena za prodaju 51 odsto kapitala Telekoma "Srbija", u vrednosti od 1,4 milijarde evra, rečeno je tada u kabinetu premijera Mirka Cvetkovića.

Vlada je zadužila Ministarstvo finansija da, u saradnji sa Radnom grupom za sprovođenje tendera za prodaju dela Telekoma Srbija" da obavesti o početnoj ceni sve učesnike na tenderu za privatizaciju dela te srpske kompanije.

Tendersku dokumentaciju do sada je otkupilo sedam kompanija: "Dojče Telekom", "Frans Telekom", "Telekom Austrija", "Amerika movil", "Veder investments", "Turksel" i "Vimpelkom".

Tender za prodaju dela "Telekoma Srbija" raspisan je 20. oktobra prošle godine, a rok za dostavljanje obavezujućih ponuda bio je 21. februar 2011, koji je sada produžen do kraja marta.

Po isteku roka, Vlada Srbije trebalo bi da zakaže javnu aukciju pred televizijskim kamerama, kao i kada se prodavala kompanija "Mobi 63" (bivši Mobtel) u julu 2006.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: