Redžepi: Ne popuštamo oko tablica

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi izjavio je da neće da menja niti da obustavlja uredbu o zabrani korišćenja novih srpskih tablica.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 14.01.2011.

17:36

Default images

Redžepi je rekao da je rešenje u tome da vlasti Srbije nastave da registruju vozila sa starim tablicama na kojima su početna slova gradova na Kosovu.

On je istovremeno poručio vlastima u Srbiji da prestanu sa izdavanjem novih registarskih oznaka.

“Ja ne nameravam da povučem odluku. Preko Euleksa sam pre desetak dana obavestio vlasti u Beogradu da će da usledi ovakva uredba ukoliko počnu da izdaju nove tablice sa početnim slovima imena gradova na Kosovu, rekao je Redžepi i dodao da ne zna da li je Euleks obavestio vlasti u Srbiji.

Redžepi je najavio da od nove kosovske vlade treba očekivati da donese odluku o zabrani upotrebe i starih registarskih tablica MUP-a Srbije, ali da će u tom slučaju biti dat rok od nekoliko meseci da se izvrši preregistracija na kosovske tablice.

Ministar unutrašnjih poslova je u utorak doneo uredbu kojom zabranjuje da se na Kosovu kreću vozila sa novim registarskim tablicama koje na sebi imaju početna slova gradova na Kosovu, a koje od početka ove godine izdaje MUP Srbije.

Redžepi je izjavio da je uredba upućena svim regionalnim policijskim centrima na Kosovu i stupa na snagu odmah.

“Sve nove tablice koje izdaje MUP Srbije a imaju oznaku gradova na Kosovu biće oduzete, a slučaj će dalje biti predat nadležnim organima. Stare tablice ostaju da važe do odluke Vlade Kosova, koja će verovatno podrazumevati davanje roka od nekoliko meseci za preregistraciju“, precizirao je tada Redžepi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: