Suspenzije u KPS zbog uredbe

Komandir policijske stanice u Zvečanu Nenad Đurić suspendovan je danas zbog protivljenja sprovođenju uredbe o srpskim tablicama.

Izvor: Tanjug

Petak, 14.01.2011.

13:50

Default images

Kako je javio mitrovički Radio "Kontakt plus" Đurića je sa mesta komandira policijske stanice u Zvečanu suspendovao regionalni direktor Kosovske policijske službe Sami Šabanaj.

Ovo je prvi slučaj da se neko od Srba pripadnika KPS usprotivio uredbi koju je pre nekoliko dana doneo odlazeći ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi.

U spornoj uredbi stoji da sve nove tablice koje izdaje MUP Srbije, a imaju oznaku gradova na Kosovu, treba da budu oduzete i slučaj predat nadležnim organima.

Sa sprovođenjem ove odluke započelo se juče na administrativnom prelazu Jarinje kod Leposavića, što je izazvalo zabrinutost kod Srba na severu Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: