KPS počeo da oduzima tablice

Kosovska policija na severu Kosova počela da sprovodi uredbu o zabrani kretanja vozilima s novim registracijama MUP Srbije koje sadrže oznake gradova na Kosovu.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.01.2011.

16:49

Default images

Regionalni portparol KPS Besim Hoti izjavio je da su granični policajci na prelazu Jarinje, na severu Kosova, oduzeli jedne tablice sa oznakom KM.

Iz Euleksa je tim povodom upućen apel obema stranama - portparol Euleksa Hans Kristijan Klasing izjavio je da Euleks poziva obe strane da se uzdrže od bilo kakvih radnji koje bi mogle biti shvaćene kao provokacija.

"Bilo koja preduzeta mera trebalo bi da bude razmotrena i pripremljena i javnost bi trebalo o tome da bude obaveštena pre njene implementacije", rekao je Klasing. MUP Kosova doneo je pre dva dana uredbu kojom zabranjuje da se u pokrajini kreću vozila sa novim registarskim tablicama koje na sebi imaju početna slova gradova na Kosovu, a koje od početka ove godine izdaje MUP Srbije.

Uredbu je doneo odlazeći ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi, koji je ranije izjavio Tanjugu da je uredba upućena svim regionalnim policijskim centrima na Kosovu i da je stupila na snagu odmah.

"Sve nove tablice koje izdaje MUP Srbije, a imaju oznaku gradova na Kosovu, biće oduzete, a slučaj će dalje biti predat nadležnim organima. Stare tablice ostaju da važe do odluke vlade Kosova, koja će verovatno podrazumevati davanje roka od nekoliko meseci za preregistraciju", precizirao je Redžepi.

On je, na najave Euleksa da će razgovarati sa vlastima u Beogradu o problemu tablica, rekao da "Euleks može da razgovara sa beogradoom koliko hoće" i da će se uredba primenjivati.

Uredba je doneta na osnovu Zakona o bezbednosti saobraćaja na Kosovu, prema kojem je policajac dužan da udalji iz saobraćaja vozilo koje nije registrovano, ne poseduje određene registarske oznake, ili koje nije podvrgnuto redovnom ili vanrednom tehničkom pregledu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: