I Zagreb čeka "srpsku" Novu godinu

Doček "srpske" Nove godine organizovan u nekim gradovima regiona. U Zagrebu gost pevač Marinko Rokvić, u Temišvaru Radiša Urošević, u Ljubljani Miroslav Ilić.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.01.2011.

19:58

Default images

U pojedninim gradovima zemalja suseda Srbije, na trgovima će biti organizovane proslave "srpske" Nove godine.

Pored proslava u kafićima i restoranima u Republici Srpskoj, gde će ulaz biti slobodan, na banjalučkom Trgu krajine prisutne će zabavljati i Ana Bekuta sa "IN bendom" i Krajiški trubači.

Dočeka pravoslavne Nove godine na otvorenom biće i u Prijedoru, dok u drugim mestima poput Bijeljine, Zvornika i Trebinja toga neće biti zbog nedavnih poplava i ekonomske krize.

"Srpska" Nova godina u Crnoj Gori biće tradicionalno dočekana ispred crkve Svetog Đorđa pod Goricom, a u ponoć, nakon vatrometa, mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije služiće moleban i pomoliti se za srećnu i blagoslovenu novu godinu, rekao je protojerej Velibor Džomić.

Prema njegovim rečima, svečani doček Nove 2011. godine prema Julijanskom kalendaru počeće sutra u 20 sati, a organizatori su Mitropolija crnogorsko primorska i Crkvena opština Podgorica.

Džomić, koji je podgorički paroh i član Pravnog saveta Mitropolije, najavio je će u svečanom delu učestvovati više domaćih i izvođača iz Srbije - etno grupa "Smilje", Jelena Tomašević, narodni orkestar Bore Dugića i trubački orkestar Milovana Babića i drugi.

U Zagrebu proslavu Pravoslavne Nove godine organizuje Srpsko nacionalno veće, a gostuje Marinko Rokvić. U Puli, takođe, u organizaciji SNV, za doček će nastupiti Lepa Lukić.

Srbe u Temišvaru povodom dočeka Pravoslavne Nove godine zabavljaće Radiša Urosević, dok će Srbi u Ljubljani Srpsku Novu godinu dočekati uz Miroslava Ilića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: