Holandija: Porez za prostitutke

Holandska vlada upozorila je prostitutke koje svoje usluge nude u amsterdamskoj četvrti "crvenih fenjera" da će uskoro morati da plaćaju porez.

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.01.2011.

15:13

Default images

Vlada Holandije prostitutkama poručuje da uskoro treba da očekuju posetu državnih poreznika.

Portparol poreske uprave Janeke Verhegen kaže da su već oporezovani bordeli, pa su se na meti sada našle i žene koje rade samostalno, prenosi američka agencija AP.

Iako je ova profesija ozakonjena još pre deset godina u Holandiji, vlada je tek sada pokrenula postupak oporezivanja zbog velike krize u državi.

Prema njihovim procenama, godišnje se od najstarijeg zanata na svetu prikupi čak 660 miliona evra, što je oko 50 evra po glavi svakog od 16 miliona Holanđana - i pored činjenice da je većina mušterija iz inostranstva.

Neke od lepotica noći izjavljuju da nemaju ništa protiv plaćanja poreza, jer "se njihov posao ne razlikuje od drugih poslova".

Druge se, pak, žale i pitaju zašto bi uopšte plaćale poreze kada imaju probleme i prilikom otvaranja računa u bankama, jer su žigosane u društvu.

"Država sve radi pod izgovorom da na ovaj način sprečava trgovinu ljudima, kada zapravo želi da stvari drži pod kontrolom", izjavila je Metje Blank u ime jednog udruženja prostitutki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: