SNS: Ni pod kojim uslovima sa DS-om

"Pre ćemo ići na nove izbore nego u savez s Tadićem", kaže lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić za "Večernje novosti".

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.01.2011.

22:03

Default images

Nikolić je objasnio da SNS neće praviti vladu s Demokratskom strankom, čak ni ako matematički i politički bude nemoguće da se stvori bili kakva druga vladajuća koalicija.

Nikolić je naglasio da ne postoji scenario po kome bi SNS formirao vladu sa demokratama.

"I ne znam koliko ću to puta da ponovim. Neka zapamte svi šta sam rekao i neka me stave na stub srama ako posle izbora pogazim reč. Samo nek se sa tom prežvakanom temom prestane! Hoću da pobedim DS i da ih pošaljem u opoziciju", kaže Nikolić.

Nikolič je rekao da je potpredsednik Vlade i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić otvorio ovu temu jer "verovatno nije dobio uveravanja da će biti na listi sa DS, pa ga već hvata panika".

"Jer, ako se stvori referendumska situacija između SNS i DS, socijalisti neće moći ni cenzus da pređu. Sada pokušavaju da obore nama rejting sa tezom da imamo dogovor sa DS. Što i demokratama odgovara", ocenio je Nikolić.

On je ponovio da računa samo na stranke nacionalnih manjina, ali jedino ako SNS dobije najviše glasova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: