Novo zaoštravanje odnosa DSS-SNS

DSS optužio SNS da je "duplikat vlasti". Zamenik lidera naprednjaka Aleksandar Vučić odgovara da DSS pomaže režimu tako što napada najjaču opozicionu stranku.

Izvor: FoNet, Beta

Ponedeljak, 10.01.2011.

16:03

Default images

Verovatno ih žulja što u preambuli stoji da su Kosovo i Metohija sastavni, neotuđivi deo Srbije, rekao je portparol DSS-a Petar Petković.

Petković je rekao da se SNS, pored ideje da Evropa nema alternativu, priključio vlastima i u nastojanju da se promeni Ustav, dodajući da je inicijativa SNS za smanjenje broja poslanika demagogija.

On je ponovio da se DSS neće pridružiti mitingu naprednjaka 5. februara, jer je za "zajedničke akcije potrebna zajednička politika", a politika DSS se suštinski razlikuje od politike SNS, "koja nema program".

Petković je rekao i da DSS, kao opoziciona stranka, podržava sve akcije koje treba da dovedu do vanrednih parlamentarnih izbora.

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić odbacuje navode DSS.

Vučić je rekao da SNS traži izmenu Ustava samo zbog borbe protiv političkih privilegija i da to jasno stoji u predogu naprednjaka o smanjenju broja poslanika.

"Mi tražimo promenu isključivo člana 100, stava prvog, Ustava Srbije koji se odnosi na broj poslanika i ni za šta drugo naša inicijativa ne može da bude iskorišćena", kazao je Vučić.

Zamenik predsednika SNS-a je kazao da DSS umesto da "napada režim" napada najveću opozicionu stranku u Srbiju.

"Ne razumem ljude iz DSS. Neka im je na čast", rekao je Vučić.

"Nastavljaju verovatno iz nekog razloga da bi pomogli režimu. Nas baš briga, mi ćemo da govorimo protiv režima, a što se njih tiče neka oni rade svoj posao, ne brinemo mnogo za to što govore. Građani Srbije će najbolje proceniti", kazao je zamenik predsednika SNS-a.

"SNS smatra da Srbija treba da bude deo Evrope, da Srbija mora da bude razvijena zemlja a ne siromašna zemlja, ali SNS nikako ne može da bude duplikat onih sa kojima je DŠ bio sedam godina u koaliciji. Nemojte nama da prebacuju ono što su oni radili sedam godina. Mi nismo nikada, niti ćemo", kazao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: