Zavidni rezultati "Zastave inpro"

Zaštitna radionica “Zastava inpro” postaće, prema programu restrukturiranja “Zastava vozila“, državno preduzeće za obuku i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Izvor: B92

Subota, 08.01.2011.

11:59

Default images

Iako je poslovalo u otežanim uslovima, ovo kragujevačko preduzeće koje zapošljava 90 radnika sa invaliditetom u prošloj godini je ostvarilo značajne rezultate.

Novu 2011. godinu dočekalo je sa ambicioznim planovima, u rekonstruisanoj hali.

Lake teretne prikolice, pregradne mreže, ormarići za prvu pomoć – neki su od proizvoda zaštitne radionice “Zastava inpro".

Sa ovim programom, ogranak grupe “Zastava vozila“ u 2010. izvezao je robe u vrednosti od 2,5 miliona, dok je za ovu godinu planiran izvoz vredan čak 4 miliona evra.

Ovo kragujevačko preduzeće, koje zapošljava 150 radnika, od kojih je 90 osoba sa invaliditetom, krajem decembra iz kruga fabrike automobila preselilo se u obnovljenu halu "Zastava oružja”.

Do sada je montirana jedna radionica, a rukovodstvo očekuje da će do februara biti preseljena i celokupna proizvodnja.

U skladu sa planom restrukturiranja grupe “Zastava vozila”, u ovoj godini “Zastava inpro” dobiće i formalni status državnog preduzeća za zapošljavanje i osposobljavanje osoba sa invaliditetom. Tokom 2011. ono bi trebalo da preuzme po sto radnika sa invaliditetom iz kragujevačkih fabrika automobila i oružja.

Rukovodstvo "Zastave inpro" kaže da sa poslovima koji su do sada ugovoreni ovo preduzeće može da zaposli još oko 30 radnika. Ipak, kako bi preuzimanje radnika sa invaliditetom bila uspešno realizovano, u “Inpru” se nadaju da će im biti poverena izrada komponenti za “Fijat” i “Zastava oružje”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: