Agrarni budžet i 2011. skroman

Poljoprivrednici su nezadovoljni predlogom budžeta za 2011. godinu kojem su izdvajanja za poljoprivredu svega 0,06% veća nego prošle godine.

Izvor: B92

Nedelja, 26.12.2010.

20:55

Default images

Asocijacija poljoprivrednika je tražila prijem kod predsednika Srbije kako bi mu obrazložili zašto budžet treba da bude veći.

Oni su takođe najavili su proteste ukoliko u konačnom predlogu poljoprivreda ne dobije 40 milijardi dinara umesto predloženih 22.

"Ukoliko se ne poveća budžet znači da neće biti konkuretni zemljama u regionu jer će imati manje subvencije po hektaru. Sve zemlje u okruženju imaju od 300 do 500 evra a kod nas je to 130 evra", kaže Zoran Sefkerinac, podpredsednik Ascijacije poljoprivrednika.

A da je sramno je što je agrarni budžet samo 2,5 odsto ukupnog republičkog budžeta Srbije, izjavio je predsednik Privredne komore, Miloš Bugarin.

"Nismo očekivali da će poljoprivreda biti toliko potcenjena, posebno u ovo vreme krize, kada znamo šta nam sve ona znači sa pratećim delatnostima - kada donosi 40 odsto novca u budžet Republike Srbije", istakao je Bugarin za elektronski Balkan magazin.

Bugarin je ocenio da agrarni budžet nije razvojni i da poljoprivreda, koja je u ovim vremenima krize strateška privredna grana, ostaje i dalje u zapećku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: